Categorieën
Koffie

Cold Kick – Cold Drip IJskoffie uit Rotterdam

Cold Kick - Cold Brew koffie gemaakt voor en door Rotterdam

Cold Drip Ijskoffie uit Rotterdam

De zomer is in aankomst en hier horen veel koude drankjes bij. Twee jonge ondernemers vinden dat koffie ook onder de koude drankjes behoort. “Koffie is koud net zo lekker als dat het warm is”, zegt Erik Dernee, één van de starters van Cold Kick.

Cold Kick brouwt Cold Drip Koffie, zonder melk, suiker of andere toevoegingen. “Alleen koffie en water”, zegt Erik Dernee, oprichter. “Hierdoor wordt de wijze van produceren en het gebruik van ingrediënten des te belangrijker.” In Nieuw-Zeeland, Australië en Azië is de ijskoffie, waar het Cold Brew wordt genoemd, al jaren erg populair.

“Nederlanders zijn heel erg gewend koffie warm te drinken waardoor het tot nu toe niemand is gelukt om groot hierin te worden. Wij denken hierin een verschil te maken, er zijn genoeg ijskoffies in de supermarkt, maar nog geen enkele die puur koffie bevat en dus ook de échte smaak bevat, aldus Erik.” Cold Kick richt zich op zowel de veeleisende koffieliefhebber als mensen die afkoeling, een boost of een gezond alternatief zoeken voor ijskoffie. “Ja, onze koud gebrouwen koffie is er voor zo ongelooflijk veel soorten mensen. Dat maakt het ook een uitdaging en dus leuk”, zegt Erik.

Erik Dernee is actief in de Rotterdamse koffie-industrie. Tijdens zijn studie Advertising aan de Willem de Kooning Academie wilde hij de lesstof in de praktijk testen. Dat deed hij dus door  deze speciale ijskoffie te ontwikkelen en op de markt te zetten.

Cold Kick brouwt en bottelt de ijskoffie met liefde in Rotterdam. De koffie die zij gebruiken komt ook van een lokale branderij: Manhattan Coffee Roasters, welke voor de beste kwaliteit gaan als het gaat om smaakprofielen van koffies.

Cold Kick - cold brew coffee from Rotterdam

Cold Kick kan je bestellen op coldkick.nl en is per 6 stuks te verkrijgen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *