Categorieën
Koffie

BAIN Koffie Kombucha

Is koffie kombucha straks de opvolger van de kombucha? BAIN en Stielman maakte samen een koffie kombucha!


Kombucha is de afgelopen paar jaar enorm in populariteit gegroeid. Dat merk je bij veel plekken in grotere steden. Zelf kom ik vaak alleen bij koffiebars en daar drink ik vanzelfsprekend koffie. Afgelopen zondag kwam ik een combinatie van de twee tegen: BAIN Koffie Kombucha.

BAIN is een nieuw merk in de kombucha branche, en is slechts bij een aantal horecazaken te krijgen zoals Kaafi in Den Haag en Harvest Coffee Brewers in Rotterdam. Toch staan ze niet stil en maken ze samen met Shokunin een ‘coffee kombucha’. Deze kombucha is gemaakt met de ‘BAIN jasmine kombucha’ en heeft dus een erg fris en natuurlijk karakter.

Het idee van een koffie kombucha was voor mij persoonlijk wel een beetje nieuw. Hierdoor was ik wel een beetje sceptisch, maar tegelijkertijd toch erg benieuwd. De smaak viel me op het eerste moment niet tegen. Ik ben erg fan van de smaken van koude gebrouwen koffie en kombucha en was verrast dat de smaken goed te combineren waren met elkaar.

De smaak van de ‘BAIN coffee kombucha’ is niet in één woord te omschrijven maar het deed mij een beetje denken aan de frisse, minder sterke versie van de koffie-kola van Fritz. Het is misschien voor sommige mensen even wennen, maar liefhebbers van cold brew (koud gebrouwen koffie) en/of kombucha gaan dit drankje zeker waarderen.

Persoonlijk zou ik dit drankje zeker aanraden, al helemaal voor een mooie zomerdag. Lekker serveren met een ijsklontje en takje munt en genieten maar!

Rectificatie:
Vanaf 29 december 2019 zal Stielman koffie vertrekken uit de Fenix Food Factory vanwege de aanstaande sluiting van de FFF in Rotterdam Katendrecht. Ook is de naam Stielman Koffie veranderd naar het nieuwe koffiemerk Shokunin.
Het is mogelijk om BAIN Kombucha elders te krijgen, wellicht ook de koffie kombucha. Hiervoor verwijs ik je naar de contactpagina van BAIN Kombucha.


BAIN coffee kombucha is momenteel verkrijgbaar bij Harvest Coffee Brewers in Rotterdam. De andere smaken zijn ook elders in Rotterdam en Den Haag te verkrijgen!


Harvest Coffee Brewers
Glashaven 107, Rotterdam


 

Een ware koffie beleving thuis?

4 reacties op “BAIN Koffie Kombucha”

Hallo Mario,

Bedankt voor je bericht en excuses voor mijn late antwoord. Ik ben niet de brouwer van de genoemde koffie kombucha. Dusty Bain van Bain Kombucha kan je benaderen door een berichtje te sturen op zijn Instagram @bainkombucha. Tegelijkertijd zijn er nog een paar andere kombucha brouwers in Nederland. De meest professionele is YAYA Kombucha in Amsterdam. Meer informatie kan je vinden op yayakombucha.com en daar staan ook contactgegevens vermeld.

Veel succes met de zoektocht naar de juiste kombucha!

Cheers, Beau

Hallo Marc,

Bedankt voor je bericht! Ik ben zelf geen brouwer van kombucha, maar kan je wel advies geven over de kombucha’s op de Nederlandse markt. Voor hele bijzondere smaken met een wat hoger prijskaartje kan je bij Dusty Bain zijn, van Bain Kombucha. Ik zou je aanraden om hem een berichtje te sturen via zijn Instagram @bainkombucha. Er is in Nederland ook een kombucha maker in Amsterdam, welke gember, bosbes, Citra hop, en yuzu kombucha maakt. Zij heten YAYA Kombucha en produceren dat in Amsterdam. Op de website van YAYA Kombucha kan ik het nummer 06 27287231 vinden. De Citra Hop vind ik persoonlijk erg lekker!

Ik wens je veel succes met het bestellen van de kombucha!

Groetjes, Beau

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *